Ελληνικά Νέα

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταπολεμήσουμε όλοι μαζί φωνές μίσους και ρατσισμού.”

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των μειονοτικών κοινοτήτων στην Τουρκία, στο παλάτι Dolmabahçe.

Συνάντηση είχαν σήμερα Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 το απόγευμα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Abdulhamit Gül και ο εκπρόσωπος της Προεδρίας İbrahim Kalın, με τους θρησκευτικούς  εκπροσώπους των μειονοτικών κοινοτήτων στην Τουρκία, στο παλάτι Dolmabahçe.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) κ. Αντώνης Παριζιάνος. Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνόδευε ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Ιωακείμ.

Ο κύριος Abdulhamit Gül και ο κύριος İbrahim Kalın χαιρέτησαν τους συμμετέχοντες ένας προς έναν, ακολουθώντας τον κανόνα κοινωνικής απόστασης, πριν από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Συσκέψεων της Προεδρίας στο Dolmabahçe.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 3 ώρες και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Abdulhamit Gül έκανε λόγο για μια σημαντική και επιτυχημένη συνάντηση διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των μειονοτήτων, τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί σημαντικά μέτρα κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων του Κόμματος του ΑΚ Parti εδώ και 18 χρόνια.

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας İbrahim Kalın μίλησε επίσης για μια παραγωγική συνάντηση με τους εκπροσώπους των κοινοτικών ιδρυμάτων και είπε ότι είχαν την ευκαιρία συζητήσουν για τις Εκκλησίες τους, τις Συναγωγές τους όσο και για άλλα νομικά ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητες.

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας İbrahim Kalın σημείωσε με έμφαση:

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταπολεμήσουμε όλοι μαζί φωνές μίσους και ρατσισμού.”

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταπολεμήσουμε όλοι μαζί φωνές μίσους και ρατσισμού, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία τόσο ο αντι-ισλαμισμός, ο αντισημιτισμός όσο και ο αντι-χριστιανισμός βρίσκονται σε άνοδο σε όλο τον κόσμο. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει νομική και ανθρωπιστική βάση για να καταδικάζουμε, να κατηγορούμε, να μισούμε τον οποιονδήποτε, λόγω της θρησκευτικής ή της εθνικής του ταυτότητας. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε αυτές τις συναντήσεις και στο μέλλον.”

 

Haberin devamını oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu
EnglishGermanGreekTurkish