Ελληνικά Νέα

«Είμαστε δίπλα στους συμπατριώτες μας»

«Είμαστε δίπλα στους συμπατριώτες μας στην προστασία των δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών.»

“Η Ελλάδα πρέπει να βάλει τέλος στις παρεμβατικές πρακτικές και τις πολιτικές πίεσης προς τους Mουφτήδες που εκλέγονται από τους Τούρκους στη Δυτική Θράκη”, δηλώνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος  υπουργός Εξωτερικών κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να βάλει τέλος στις παρεμβατικές πρακτικές και τις πολιτικές πίεσης προς τους Μουφτήδες που εκλέγονται από τους Τούρκους στη Δυτική Θράκη.

Στη δήλωσή του, ο υπουργός κ. Τσαβούσογλου τόνιζε ότι: «Είμαστε δίπλα στους συμπατριώτες μας στην προστασία των δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών τους που απορρέουν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης».

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε την παραπάνω δήλωση ύστερα από ανακοίνωση του εκλεγμένου Μουφτή της Κομοτηνής Ιμπαχήμ Σερίφ, στον λογαριασμό του στο Twitter, ο οποίος ανέφερε:

«Η συμμετοχή μας στο μαζικό περιστατικό περιτομής που οργανώθηκε από τους αδελφούς μας  πριν από 5 χρόνια έγινε αποδεκτή είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούμε κλήση σε δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη για τις 7 Οκτωβρίου. Ο Θεός να μας βοηθήσει”, παρέθεσε την ανάρτησή του.

Ο κ. Τσαβούσογλου, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να τερματίσει τις επεμβατικές πρακτικές και τις πολιτικές καταπίεσης εναντίον των μουφτήδων που εκλέχθηκαν από τους Τούρκους στη Δυτική Θράκη, είπε: «Είμαστε δίπλα στους συμπατριώτες μας στην προστασία των δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών τους που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης. ” Αντιδρώντας στην εν λόγω απόφαση.

Haberin devamını oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu
EnglishGermanGreekTurkish