Ελληνικά Νέα

«Δεν αλλάζει η ισορροπία στο Αιγαίο με τα μεταχειρισμένα Rafale»

Ακάρ: «Δεν αλλάζει η ισορροπία στο Αιγαίο με τα μεταχειρισμένα Rafale που αγόρασε η Ελλάδα»

Ακάρ: «Δεν αλλάζει η ισορροπία στο Αιγαίο με τα μεταχειρισμένα Rafale που αγόρασε η Ελλάδα»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλούσι Ακάρ, στη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις συνοδεία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Γιασάρ Γκιουλέρ, σχολίασε την αγορά 18 αεροσκαφών Rafale από την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας την αγορά 18 αεροσκαφών Rafale από την Ελλάδα, ο κ. Ακάρ δήλωσε πως «δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής ισορροπίας ισχύος με τρία ή πέντε μεταχειρισμένα αεροπλάνα». Και έτσι απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα ομόλογού του Νίκου Παναγιωτόπουλου, που είχε δηλώσει, «τα Rafale θα ενισχύσουν απότομα την αεροπορική μας ισχύ».

Ο κ. Ακάρ, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά υπέρ του διαλόγου με την Ελλάδα, κατηγόρησε δε την Ελλάδα για «επιθετική ρητορική» που ακολουθεί στο Αιγαίο πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ έθεσε εκ νέου θέμα στρατικοποίησης των νησιών.

 

«Πάντα λέμε στους Έλληνες γείτονές μας ότι είμαστε υπέρ της εξεύρεσης πολιτικών λύσεων στα προβλήματα μας μέσω ειρήνης, ηρεμίας και διαλόγου στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν συναφθεί. Όμως η Ελλάδα ποτέ δεν παραιτήθηκε από προκλητικές δηλώσεις και επιθετική ρητορική» σχολίασε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κατηγορώντας την Ελλάδα για παράνομη στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου και διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει απειλή από την Τουρκία.

Ο κ. Ακάρ επανέλαβε για άλλη μια φορά πως η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει να παραβιαστούν τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας πως «η έκκληση της Τουρκίας για ειρήνη, διεθνές δίκαιο και καλή γειτονία δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία» από την πλευρά της Άγκυρας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τόσο τα δικά μας όσων και των Τ/Κ αδελφών μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Ό, τι χρειάζεται να κάνουμε σε αυτό το πλαίσιο, το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με αποφασιστικότητα Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει για αυτό. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν πως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα» δήλωσε.

Haberin devamını oku

Bir Yorum

  1. Όσοι από τους ΕΛΛΗΝΕΣ μουσουλμάνους”αισθάνονται τούρκοι”ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ “τουρκία” που τόσο αγαπούν και σεμνύνουσι(ν).Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΡΩΓΗ προς αυτούς είναι τέτοια που τους καθιστά εύπορους και ευημερούντες ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΥΝΑΝΤΑΙ”ΙΔΙΟΙΣ ΠΟΡΟΙΣ”να μετοικίσουν(με την περισσή αγάπη και ευχή μας…)ΣΤΑ ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΝΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΤΑΣ
    ΣΤΕΠΑΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΑΜᾼ Τῌ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΥΚΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ,ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ,ΘΡΑΚΗΣ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΝΗΣΩΝ!!!!…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu