Ελληνικά Νέα

«Αναμένουμε τους Έλληνες γειτόνους μας να έρθουν στην Άνκαρα»

«Ελπίζουμε να βρούμε πολιτικές, ειρηνικές λύσεις στα προβλήματα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα».

Την επιθυμία της Τουρκίας να συνεχιστούν οι διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Σε δηλώσεις στις οποίες προχώρησε πριν από λίγη ώρα και μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ακάρ είπε: «Αναμένουμε τους Έλληνες γειτόνους μας να έρθουν στην Άνκαρα».

O υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Ο Ακάρ σχολιάζοντας την συνάντηση που πραγματοποίησε χτες με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Άνενγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, επισήμανε πως στο τέλος της συνάντησης παρατήρησαν με μεγάλη ευχαρίστηση το γεγονός ότι έχουν παρόμοιες απόψεις σε πολλά θέματα και πρόσθεσε,

«Πιστεύω πως τις προσεχείς ημέρες σε σχέση με την συνάντηση αυτή θα γίνουν ορισμένα συγκεκριμένα βήματα στα θέματα άμυνας και ασφαλείας. Έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με τη Γερμανία στο θέμα των διάφορων οπλικών συστημάτων, εργαλείων, εξοπλισμών και ανταλλακτικών που έχουν ανάγκη οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Περιμένουμε θετικές εξελίξεις από αυτή την άποψη την προσεχή περίοδο».

Αφού τόνισε πως η Τουρκία έφτασε σε ένα σημαντικό σημείο στο θέμα της παραγωγής Μη-επανδρωμένων Αεροχημάτων İHA ανέφερε,

«Δηλώσαμε πως μπορούμε να συνεχίσουμε τις εργασίες μας συνεργαζόμενοι σε πολλά θέματα συμπεριλαμβανομένων των Μη-επανδρωμένων Αεροχημάτων».

Αναφερόμενος στις συνομιλίες αποφυγής συγκρούσεων στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ μεταξύ των στρατιωτικών κλιμακίων της Τουρκίας και της Ελλάδας ο Χουλουσί Ακάρ υπενθύμισε πως μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 8 συναντήσεις και πως αναμένουν να συνεχιστούν οι συναντήσεις αυτές.

«Αναμένουμε τους Έλληνες γειτόνους μας να έρθουν στην Άνκαρα».

Αφού υπενθύμισε πως στην Ιστάνμπουλ πραγματοποιήθηκαν οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των δυο χωρών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως πραγματοποιήθηκαν επίσης τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης εκ των οποίων οι δυο στην Αθήνα και μια στην Άνκαρα.

«Διαβιβάσαμε στους συνομιλητές μας πως είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε και την τέταρτη συνάντηση. Αναμένουμε τους Έλληνες γειτόνους μας να έρθουν στην Άνκαρα για την συνέχιση των συναντήσεων. Συνεχίζοντας τον διάλογο μέσω αυτών των συναντήσεων ελπίζουμε να βρούμε πολιτικές, ειρηνικές λύσεις στα προβλήματα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα. Εμείς είμαστε εξαιρετικά πρόθυμοι στο θέμα αυτό. Θέλουμε να ξέρουν όλοι ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες συμβολές ώστε να λυθούν αυτά τα προβλήματα» σημείωσε.

Haberin devamını oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu
EnglishGermanGreekTurkish