Ελληνικά Νέα

Ακάρ: «Σεβαστείτε τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο»

«Η χώρα μας έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στο ημίκλειστο Αιγαίο Πέλαγος όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες».

Να σεβαστεί η Ελλάδα τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο ζήτησε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ όπως είπε, να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.

Ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε εκδήλωση καθέλκυσης της Τουρκικής κατασκευής φρεγάτας “İstanbul”, τόνισε πως η χώρα του ελπίζει ότι «με τις αμοιβαίες συνομιλίες που θα διεξαγάγουμε με την Ελλάδα, ελπίζουμε τα θέματα να συζητηθούν στο πλαίσιο των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης και να επιτευχθεί μια λύση».

Ο κ. Ακάρ συνέχισε λέγοντας: «Η χώρα μας έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα στο ημίκλειστο Αιγαίο Πέλαγος όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες. Είναι γνωστή η θέση μας στο θέμα της μονομερούς επέκτασης των χωρικών υδάτων στη θάλασσα αυτή με τρόπο που θα περιορίζει την ελευθερία ναυσιπλοΐας και την πρόσβαση στην ανοιχτή θάλασσα τόσο της χώρας μας όσο και τρίτων χωρών.

Δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτήν τη στάση μας. Σε αυτό το πλαίσιο, περιμένουμε από τη γείτονα μας να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και πλέον να εγκαταλείψει και να αποφεύγει δηλώσεις και ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν ορισμένες παρεξηγήσεις».

Haberin devamını oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu
EnglishGermanGreekTurkish