Ελληνικά Νέα

Ακάρ: «Ναι σε διάλογο με την Ελλάδα αλλά δεν θα υποκύψουμε σε εξαναγκασμούς»

«Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά σε τετελεσμένα της Ελλάδας».

O Τούρκος υπουργός Άμυνας, διαμηνύει ότι η Τουρκία ναι μεν ασπάζεται το πλαίσιο των διερευνητικών, αλλά δεν θα δεχτεί τετελεσμένα.

Ο Ακάρ που συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον ΑΓΕΕΘΑ, Γιασάρ Γκιουλέρ και όλους τους Τούρκους αξιωματικούς που υπηρετούν στο ΝΑΤΟ, αλλά και τους αρχηγούς Ναυτικού και Αεροπορίας, συζήτησε μαζί τους μεταξύ άλλων τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμηση του κορονοϊού στο πλαίσιο των θεμάτων άμυνας και ασφάλειας, είπε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις περνούν μια πολυάσχολη περίοδο. Εκπληρώσατε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί με μεγάλη επιτυχία. Σας συγχαίρω όλους για αυτό. Ελπίζω, από τώρα και στο εξής, να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί, πραγματοποιώντας δραστηριότητες με διάλογο και σε συντονισμό, με την ίδια σοβαρότητα και ειλικρίνεια».

Τόνισε ότι η Άγκυρα «είναι υπέρ του διαλόγου και των πολιτικών λύσεων», αλλά πρόσθεσε ότι «όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά σε τετελεσμένα της Ελλάδας».

Κατά την ομιλία του προς τους στρατιωτικούς, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε ότι η Άγκυρα «προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της χώρας και των Τουρκοκυπρίων».

Όσον αφορά τον διάλογο με την Αθήνα, είπε ότι είναι «υπέρ του διαλόγου και των πολιτικών λύσεων» υπενθυμίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει επαφές στο ΝΑΤΟ και διερευνητικές συνομιλίες.

«Ας μιλήσουμε, ας λύσουμε τα προβλήματά μας με διάλογο. Αλλά από την άλλη πλευρά όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υποχωρήσουμε από τετελεσμένα, εξαναγκασμούς ή πιέσεις», ανέφερε.

Haberin devamını oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu