Ελληνικά Νέα

Έγραψε βιβλίο για τον ευεργέτη Χατζή Εμίν Αγά

Ο Γ. Μπατζακίδης έγραψε βιβλίο για τον ευεργέτη Χατζή Εμίν Αγά, τον άνθρωπο που έχτισε το Ρολόι της Ξάνθης.

Ο Γ. Μπατζακίδης έγραψε βιβλίο για τον ευεργέτη Χατζή Εμίν Αγά, τον άνθρωπο που έχτισε το Ρολόι της Ξάνθης.

Ο Γιώργος Μπατζακίδης, πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών που επί μακρό ασχολείται με την ιστορία της πόλης, ενημερώνει για την έκδοση του βιβλίου του που αφορά στον άνθρωπο που έχτισε τον πύργο του ρολογιού.

Στη σχετική δημόσια επιστολή του ο ίδιος σημειώνει τα εξής.

«Αγαπητοί φίλοι και μέλη τούτης της υπέροχης και σπουδαίας σελίδας, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ την τεράστια χαρά μου μαζί σας.

Έπειτα από ένα δύσκολο καλοκαίρι επίπονης μελέτης, εξαντλητικής έρευνας και συγγραφής, έφτασε η στιγμή να σας ανακοινώσω ότι το βιβλίο μου που αφορά τον άνθρωπο που έχτισε το ρολόι της Ξάνθης και όχι μόνο, έχει εκδοθεί και βρίσκεται στα χέρια μου εδώ και 20 ημέρες.

Πρόκειται για μια ιστορική έρευνα της “ύστερης” Οθωμανικής περιόδου στην Ξάνθη και είναι η πρώτη που γράφεται για τον ευεργέτη Χατζή Εμίν Αγά.

Ευελπιστώντας στο να ξεπεράσουμε όλοι μας κάποια στιγμή αυτήν την άσχημη κατάσταση και να γίνει η παρουσίαση του βιβλίου σε μια κατάμεστη αίθουσα με μια υπέροχη έκθεση σπάνιων και παλαιών φωτογραφιών από το ρολόι και την πλατεία της Ξάνθης, από την ιδιωτική συλλογή του συλλέκτη, φίλου και συνεργάτη Κώστα Μαυρομάτη για τα 150 χρόνια από την ανέγερση του Πύργου του ρολογιού της Ξάνθης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η έκδοση αυτή έχει συνάμα επετειακό χαρακτήρα, για τα 150 χρόνια από την ανέγερση του Πύργου του ρολογιού της Ξάνθης (1870 – 2020).

ΕΞΩΦΥΛΛΟ – (ΠΙΝΑΚΑΣ).

Το έργο: “Hacı Emin Ağa” – Ειρήνη Βογιατζή, Ακρυλικά, ξυλομπογιές, μελάνια σε χαρτί canson 29Χ19 /2020 Συλλογή: Γ. Μπατζακίδη.

Όποιο μέλος ενδιαφέρεται να το αποκτήσει, ας επικοινωνήσει μαζί μου στο messenger.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον  Kostas Mauromatis, Erkan Akbalık, Στέφανος Πασβάντης στην έρευνα του βιβλίου, καθώς επίσης και στην

Irene Vogiatzi που φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του βιβλίου μου.»

Με ιδιαίτερη τιμή, αγάπη

και σεβασμό προς όλους,

Μπατζακίδης Φ. Γεώργιος.

 

Haberin devamını oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu