Ελληνικά Νέα

«Eπαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για επιλογή των διαχειριστικών επιτροπών με εκλογή»

Καλούμε τη χώρα μας να τερματίσει αμέσως την πρακτική καθορισμού των διαχειριστικών επιτροπών

Η Ελλάδα συνεχίζει να καθορίζει τις διαχειριστικές επιτροπές των ιδρυμάτων (Βακουφείων) τα οποία ανήκουν στην Τουρκική κοινωνίας της Δυτικής Θράκης.

Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού: «Καλούμε τη χώρα μας να τερματίσει αμέσως την πρακτική καθορισμού των διαχειριστικών επιτροπών των ιδρυμάτων που ανήκουν στην Τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης, και επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για επιλογή των διαχειριστικών επιτροπών των ιδρυμάτων με εκλογή».

Η θητεία της διορισμένης Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας (ΔΕΜΠ) Κομοτηνής ανανεώθηκε. Σύμφωνα με την απόφαση στις 14.04.2020, που δημοσιεύθηκε με την υπογραφή της Γενικής Γραμματείας του Συντονιστή Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννη Σάββα, ανανέωσε τη θητεία του Σελήμ Ισά στη θέση του προέδρου για ακόμα ένα έτος και ορίστηκαν τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής. Το εκτελεστικό συμβούλιο της Διαχειριστικής Επιτροπής, που διορίζεται από το ελληνικό κράτος, αποτελείται από 5 τακτικά μέλη και 2 αναπληρωματικά.

Όσον αφορά το θέμα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, δήλωσε: «Οι διαχειριστικές επιτροπές των ιδρυμάτων της Τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης στο πλαίσιο της πρακτικής που ξεκίνησε με τη στρατιωτική διοίκηση της χούντας που ήρθε στην εξουσία το 1967 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, διορίζονται από το κράτος, παρ’ όλη την έντονη διαφωνία της Τουρκικής κοινωνίας. Ωστόσο, η Τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης έχει το δικαίωμα να ιδρύει, να διαχειρίζεται και να εποπτεύει τα δικά της ιδρύματα με την προϋπόθεση να καλύπτει τα έξοδά της, σύμφωνα με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923. Καλούμε τη χώρα μας την Ελλάδα να τερματίσει την πρακτική καθορισμού των διοικητικών αντιπροσωπειών των ιδρυμάτων που ανήκουν στην Τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης, και επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για την επιλογή των διαχειριστικών επιτροπών των ιδρυμάτων με εκλογή ».

Haberin devamını oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rasgele Haberler

Başa dön tuşu
Birlik Gazetesi'ne
Sende Haber Yolla..!