Ελληνικά Νέα

80 μέρες φυλάκιση στον Μουφτή Σερίφ

Με 80 μέρες φυλάκιση τιμωρήθηκε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής.

Με 80 μέρες φυλάκιση τιμωρήθηκε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής.

Με 80 μέρες φυλάκιση τιμωρήθηκε ο εκλεγμένος Μουφτής Κομοτηνής, Ιμπραχίμ Σερίφ, με την κατηγορία της αντιποίησης αρχής.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης έκρινε ένοχο για αντιποίηση αρχής τον μουφτή Σερίφ επειδή παραβρέθηκε στην προσευχή της Παρασκευής σε χωριό του Έβρου και τον καταδίκασε σε 80 ημέρες εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης.

Ο μουφτής Σερίφ άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Ο Ιμπραχίμ Σερίφ ο οποίος εξελέγη μουφτής από τους Μουσουλμάνους Τούρκους της Κομοτηνής έχει καταδικαστεί πολλές φορές με την κατηγορία της αντιποίησης επίσημης αρχής. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο οποίο προσέφυγε ο Σερίφ καταδίκασε την Ελλάδα και την υποχρέωσε σε καταβολή αποζημίωσης.

Το ελληνικό κράτος διορίζει τους μουφτήδες (θρησκευτικούς ηγέτες) των Μουσουλμάνων Τούρκων της Δυτικής Θράκης και το διοικητικό συμβούλιο των βακουφιών της μειονότητας. Η τουρκική μειονότητα όμως αντιτίθεται σε αυτές τις πρακτικές και ζητά να αναλάβουν τα καθήκοντα οι μουφτήδες που εκλέγει η ίδια.

Daha Fazla Göster

İlhan Tahsin

BİRLİK Gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni, Tek Rumeli TV. Yunanistan Temsilcisi.. Avrupa Gazeteciler Derneği Yunanistan Temsilcisi.. İnternet sitemizde yayınlanan, yazı\görseller tarafımıza(İlhan Tahsin) birlikgazetesi.org'a aittir. İzinsiz veya ''Kaynak'' belirtmeden kopyalama yapıp sitenizde sunum yapmak yasaktır.

İlgili Makaleler

Haber Hakkında Bir Yorum Bırak...!

avatar
  Subscribe  
Bildir
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı