Ελληνικά Νέα

Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις Ελλάδας-Τουρκίας που ολοκληρώθηκε σήμερα

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικές ημέρες, αντιπροσωπεία της Τουρκίας έφτασε στην Αθήνα την Δευτέρα, προκειμένου να συζητήσει με αντίστοιχη ελληνική για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) σε μια σειρά διαβουλεύσεων που ολοκληρώθηκε σήμερα.
Tο κλίμα στις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) των δύο πλευρών χαρακτηρίστηκε «εποικοδομητικό», ενώ ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης είχε και τετ-α-τετ με την τουρκική αντιπροσωπεία.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:
Από 21 έως 24 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συνάντηση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας.
Σκοπός της συνάντησης, η οποία αποτελεί την πρώτη από μία σειρά συναφών τέτοιων συναντήσεων που έχει συμφωνηθεί να διεξαχθούν, ήταν η, σε τεχνικό επίπεδο, διερεύνηση δραστηριοτήτων/ενεργειών εντός του πλαισίου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), για την πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε εποικοδομητικό κλίμα και θα συνεχισθούν στο εγγύς μέλλον στην Τουρκία.
Την Τετάρτη 22 Μαΐου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης δέχθηκε στο γραφείο του, τους επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης.

 

Daha Fazla Göster

İlhan Tahsin

BİRLİK Gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni, Tek Rumeli TV. Yunanistan Temsilcisi.. Avrupa Gazeteciler Derneği Yunanistan Temsilcisi..

İlgili Makaleler

Kimler Neler Demiş?

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
  Subscribe  
Bildir
Başa dön tuşu
Kapalı