Ελληνικά Νέα

“Δεν δεχόμαστε αυτή την επιβολή που αγνοεί τις θρησκευτικές και πολιτιστικές αξίες της τουρκικής κοινωνίας”

Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού: “Δεν δεχόμαστε αυτή την επιβολή που αγνοεί τις θρησκευτικές και πολιτιστικές αξίες της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης και επιδιώκει στην πλήρη αφομοιωσή της”.

Στα τουρκικά μειονοτικά σχολεία της Δυτικής Θράκης γίνεται επιβολή για να γιορτάσουν τις θρησκευτικές εορτές της χριστιανικής πίστης.

Οι ελληνικές αρχές ανέλαβαν δράση για να γιορταστούν οι χριστιανικές ορθόδοξες θρησκευτικές εορτές στα μειονοτικά σχολεία που ανήκουν στην τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης, όπως εφαρμόζεται στα δημόσια σχολεία. Με την εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε και υπέγραψε η Έλληνας Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, ζητάει να γιορτάζεται η θρησκευτική εορτή με τίτλο «Ημέρα των Τριών Ιεραρχών» στις 30 Ιανουαρίου και στα σχολεία της μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Οι γονείς των μαθητών και η τουρκική Ένωση Συμβουλίου Μειονότητας της Δυτικής Θράκης  αντιτίθενται έντονα στην άδικη αυτή επιβολή που είναι αντίθετη με τον ισχύοντα νόμο.

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας της Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού δήλωσε: “Αυτή η επιβολή είναι απολύτως απαράδεκτη για τον εορτασμό μιας θρησκευτικής πίστης στις τουρκικές μειονοτικές σχολές της Δυτικής Θράκης όπου μελετούν μόνο Μουσουλμάνοι Τούρκοι μαθητές.

Η παρούσα εγκύκλιος, η οποία αγνοεί τις θρησκευτικές και πολιτιστικές αξίες της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης και αποσκοπεί στην πλήρη αφομοίωση των Τούρκων παιδιών και νέων της Δυτικής Θράκης αποκόπτοντας τους από την δική τους ταυτότητα, πρέπει να αποσυρθεί αμέσως».

Daha Fazla Göster

İlhan Tahsin

BİRLİK Gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni, Tek Rumeli TV. Yunanistan Temsilcisi.. Avrupa Gazeteciler Derneği Yunanistan Temsilcisi.. İnternet sitemizde yayınlanan, yazı\görseller tarafımıza(İlhan Tahsin) birlikgazetesi.org'a aittir. İzinsiz veya ''Kaynak'' belirtmeden kopyalama yapıp sitenizde sunum yapmak yasaktır.

İlgili Makaleler

Haber Hakkında Bir Yorum Bırak...!

avatar
  Subscribe  
Bildir
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı